door wie?

foto gemaakt tijdens mijn fietstocht naar Santiago de Compostella 2009

Charles Willems (1959) is persoonlijk coach, teamcoach en gezinscoach.

Na mijn studie heb ik me gericht op de behandeling en begeleiding van jeugdigen met een licht verstandelijke beperking en opvoedingsvragen. Later heb ik me gericht op het gezinssysteem en de begeleiding van het gezin als geheel en de individuele gezinsleden apart. Daarnaast heb ik de coaching van individuele werkers en teams verzorgd. Ook geef ik samen met Carine Heijligers trainingen in EBL (Emerging Body Language).

Ik ben een enthousiaste, motiverende man met een ?no-nonsense met een hart? mentaliteit. Mijn kracht bij coaching is dat ik het proces van de ander volg en hierbij aansluit.Dit doe ik ondermeer door een sfeer van vertrouwen te creeƫn waarin mensen zich kwetsbaar durven opstellen, door heel goed tussen de regels door te lezen en regelmatig te toetsen of datgene wat ik denk te zien, horen en voelen, ook daadwerkelijk speelt. Ik attendeer mensen op hun non-verbale houding, confronteer hen met bepaalde opmerkingen, houdingen en emoties. Dit alles op een manier dat men zicht krijgt op eigen handelen en binnen zijn of haar eigen mogelijkheden hier een nieuwe vorm aan geeft. Dit alles overgoten, op momenten dat het kan, met een vleugje humor.

Ik ga uit van het positieve en maak gebruik van vertrouwen en elkaars kwaliteiten om iemand weer in zijn of haar kracht te zetten.

Ik heb een rijk gevulde rugzak waaruit ik kan putten en waar ik anderen graag gebruik van laat maken.